Kommentarer

Kafe!


Trevligt här inne. Och fridfull utsikt åt alla håll.
Kafe Skogsblommorna får fyra granar av fem.

Irene har öppnat kafe i det före detta kapellet de har på gården. Café Skogsblommorna står det på skylten vid vägen.

Efter provsmakning kan vi rekommendera ostskorporna som serveras med smör i en liten kopp. Kaffe finns bara av en sort, men den smakade utmärkt med många påfyllningar utan extra kostnad. Te serverades i porslinskanna, av en god sort som inte blev besk i kannan medan man fikade.

Redan i Skansholm står en bra och tydlig skylt som visar vägen till kafeet och loppisen, för det är loppis i ena rummet också.

– Jag talade med folk och alla sa att om man ska ha kafe på landet måste man ha loppis också, berättar Irene.

Och visst är det trevligt. Vi köpte ett par böcker och ett par byxor på loppisen, när vi ändå var där och fikade. Praktiskt!

När vi kom var Bobbo där och fikade förutom de två i ”personalen”. Vi fikade och ytterligare en man från Malgovik tittade in för att kolla loppisen. Antalet gäster under den korta stunden tyder på att den handfull gäster man räknar med, per dag i genomsnitt, håller.

Hittills har kafeet hållit öppet i tre veckor och vi hoppas på en lyckosam fortsättning. Vi kan rekommendera ett besök med loppisfynd, en portion ostskorpor med dryck och en pratstund.


Öppet torsdag till söndag.

6 kommentarer tillKafe!

 • Sarah Marklund

  Ostskorporna är toppen, men inte att förglömma så serveras en mängd annat också. Allt hembakat så klart. För en liten penning får man ett helt kakfat med olika sorter. Och alltid alternativ för allergiker.
  Hejja Skogsblommorna! Synd att vi bor så långt borta som i Umeå, annars skulle vi komma oftare.

 • Stanley Almqvist

  Självklart. Jag kan bara hålla med om att allt är prisvärt och bekräfta att allt känns hembakat. Men man får prioritera det viktigaste om man inte ska flyta ut alltför mycket i långa texter.
  Tack för kommentaren, Sarah 🙂

 • Marie Runa

  Ja visst är det häftigt med ett café mitt i skogen!
  Härligt gott hembakat fika i en skön ”hemmamiljö” och ett loppis som är så fräscht att jag som nästan aldrig handlar på sådana fick resväskan full med fynd!

 • Även om jag av namnet att döma anar ett visst släktskap 😉 är det precis som du säger; helt osannolikt att hitta ett kafe här. Men mitt i skogen är det väl inte?
  Kan Skansholm ha en restaurang kan väl Skog ha ett kafe?

 • UllaMaj Grahn

  Det är så roligt att se vad Skog har blommat upp med alla nyinflyttade familjer. Det gläder mig verkligen!
  Tänka sig att kapellet har blivit ett café ,helt otroligt! 🙂 Det skulle nog pappa Natan ha gillat, att ta sig en kopp kaffe där då och då, för han bodde ju bara nästgårds därifrån.Jag kan se en skymt av mitt föräldrahem på bilden.
  Kapellet ligger mig varmt om hjärtat. Där har jag gått i söndagsskolan med Tora Isaksson och Elna Holmgren som söndagsskolelärare.De fängslade oss barn med med sina bibliska berättelser på flanellograf.De lärde oss också många vackra sånger ,som jag nu idag sjunger för mina barnbarn.
  Jag hoppas att caféet finns kvar nästa sommar 2011, för då ska jag åka ”hem” till Skog och hälsa på mina gamla vänner.

  Tack till dig Stanley för allt fint som du delar med dig på bloggen!

 • Kapelltomten styckades väl av från Natans mark? Nu har den återvänt eftersom det är samma ägare till både gården och kafeet.
  Det är roligt att det händer saker i Skog. Vi tror på fler inflyttare! Man bor bra här.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.