Kommentarer

Skogs byalag

IMG_0275

Onsdag 22 april var det årsmöte för Skogs byalag. I byalagen är de fastboende medlemmar och till årsmötet kom 9 personer; ca en fjärdedel av invånarna. Till höger i bilden sitter Kalle, byaålderman och ordförande i föreningen.

Verksamheten går i huvudsak ut på att äga och hålla bagarstugan igång. Varje år firar byalaget också Valborg med brasa, kaffe och sång.

Av barmhärtighet berättar jag inget annat av vad som sades under årsmötet. Men det lär väl bli årsmöte även nästa år och nya beslut om att hålla bagarstugan öppen och att fira Valborg.

Mark har också ett byalag, samt att Skog och Mark har en gemensam hembygdsförening. Det ryktas också om en intresseförening i Mark. Dessa 3-4 föreningar sysslar egentligen med samma sak, så jag hoppas att de någon gång framöver kan samlas under samma tak.

Stanley Almqvist
bybo

1 kommentar tillSkogs byalag

  • Christine

    Du låter lite bitsk i din blogg?
    Intresseförening i Mark? Var har du hört det någonstans?
    Så småningom finns det nog ingen förening av något slag kvar och då finns det inte så mycket att vara ironisk över heller.
    Det tycker jag!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.