Höstbrud

Rebecca och David som kom till Skog på sin förlovningdag i höstas gifte sig i helgen. (Se förlovningen här.) Rebecca är barnbarnsbarn till Lilly och Alex som byggde vårt hus.

[…]

Rått och kallt

Höstdimman låg så tät att vi inte ens såg ner till ateljén. Som en egen lite bubbla svävade gården ensamt i universum. Stämningsfullt.

[…]

Valdag

Enda spåret av valkampanj i Skog är KD-affischerna på väggarna till Ronny Thellbros hus. Och idag är det valdag.

[…]

Släktfoto

Första dagarna i september besökte Ariana Lindquist oss, en fotograf från Minneapolis som ligger i Minnesota och svenskbygderna där.

Hon kom för att dokumentera hur mycket av traditioner och livsstil som fortfarande överensstämmer mellan släktingar på båda sidor av Atlanten. Många bilder blev det under de tre dagar hon var i Vilhelmina.

[…]

Moturs

Duggregnet strilar och dimman gömmer fjällens toppar. Men lugnet bryts av helikopterns smatter och vrålet från motorcyklar och fyrhjulingar. Renhjorden rusar ner från berget mot rengärdena i Stekenjokk.

Våra renar springer alltid moturs och motsols. Timme efter timme springer de med klickande klövar och djupa bröl från tusen strupar. Bjällrorna klingar sprött över bastonerna.

[…]