Kommentarer

Grahnar på kafeet


På kafe Skogsblommorna träffar man folk. Där får man höra historier från byn. I lördags hittade vi Grahn-släktingar på semester.

Här satt Roland och Margareta Grahn. Han är son till Nils-Jakob Grahn. De bor numera i Jönköping, Margaretas hemort.
Roland är ingenjör som arbetat på Husqvarna med att utveckla symaskiner. Det blev ett intressant samtal bara om hur symaskinerna utvecklats. Vi som sytt i många år har ju märkt att trampmaskinerna blivit elektriska, avancerat mekaniska och sedan allt mer elektroniska. Och nu tillverkas de förstås i Asien …


Här är en annan generation Grahn. Till vänster står E Grahn, dotter till Bert Grahn, som har en lite stuga öster om bäcken längs Strandgatan. E är en hängiven släktforskare så det utbröt ett livligt samtal mellan henne och Roland Grahn!
Kvinnan till höger är hennes kompis Sonja Sundqvist som är på semester i Skog. Henne träffade jag redan när hon jobbade som fotograf på samma förlagshus som jag i Stockholm. Men egentligen är hon en riktig norrbottning.

Släkten Grahn är en släkt som uppstod just i Skog. Det var när Jakob Eliasson tog sig namnet Grahn. Sedan spred sig ättlingarna över byn. Han hade ju ett dussin barn med tre kvinnor. Han är också min mormors farfar. Men mer om det en annan gång.

Stanley Almqvist
också en Grahn-kotte

2 kommentarer tillGrahnar på kafeet

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.