Pastorer från Skog

Elin_talar_2
Elin talar i Åsele Filadelfia. 

Från Skog och Mark har en lång rad av pastorer och predikanter gått ut. Efter en snabb funderare fick jag och faster Tora ihop den här listan. (Tora har varit pastor i Skog.) De var alla väldigt olika personligheter:

Arne Bäckström
Ulrik Åslund
Holmfrid Hellgren
Mary Grahn
Ragnar Eliasson
Malin Åslund/Bäckström
Ziga Olofsson
Kristofer ”Kebbe” Kristoffersson
Anna-Lisa ”Lapp-Lisa” Öst född Vikström

Men det finns fler… Och nu har Elin och jag sällat oss till den skaran. Vi har nämligen börjat jobba i Åsele. Vi är pastorer där i Filadelfia – och lite i Dorotea Pingstkyrka. I morgon är det välkomstmöte i Dorotea och nästa söndag i Åsele.
Jag sitter och förbereder predikan medan Elin är nere i secondhand-butiken. I går gick hon igenom sångböcker för att hitta nåt bra som vi kan sjunga.

IMG_2433
Filadelfia i Åsele. Här jobbar vi. 

elim2
Och här bor vi på veckorna. (Nej, inte i hela huset. Bara i en lägenhet på övervåningen.) 

Vi kommer att arbetspendla. Och det är nog en nyhet för Skogs predikanter. Ett par dagar i veckan hoppas vi kunna vara hemma på gården i Skog. Vi jobbar deltid båda två så det bör bli lite fritid över.

Stanley Almqvist
pastor

3 kommentarer tillPastorer från Skog

 • Gott att ni är på plats. Visste inte att ni skulle köra både Åsele och Dorotea parallellt. Men lycka till, får man väl säga. Eller för att vara mer frikyrklig: Gud välsigne er i de nya uppgifterna!

  Kul att se en bild på Filadelfia i Åsele. Där har man varit några gånger, på bönedagar och evangelistveckor. Det var för övrigt i den kyrkan som min skrivande verksamhet drog igång på 80-talet.

  Jag fick nämligen den nobla uppgiften av ”veckans” deltagare att skriva referat för tidningen Dagen från evangelistveckan i Åsele i februari 1984. Samuel Svensson, från Helsingborg, var bibelstudieledare och jag minns att det var ett elände att försöka hinna med och anteckna när han öppnade munnen och satte igång.

  Karln pratade med överljudshastighet och ville dessutom prompt godkänna mina artiklar innan jag ringde till Dagenredaktionen (för övrigt från pastorsexpeditionen där ni förmodligen huserar nu) i Stockholm och läste upp texten som sedan publicerades i tidningen efterföljande dag.

  Kan du inte lägga upp en bild på pingstkyrkan i Dorotea också så att man får se hur den ser ut numera? Det är ju ”bara” typ 30 år sedan jag var där sist, på bönedag.

 • Självklart kan vi ordna en bild till dig 🙂

 • Kul att få veta. Doroteas pingstkyrka kan ses på http://www.dorotea.pingst.se

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.