Nyår 2019

Nyårsaftonens middag gjorde vi tillsammans med gästerna. Här slutfixade Sara dukningen och förrätten.

[…]

Min barndoms gata

RÖNNVÄGEN, VILHELMINA PÅ 60-TALET: Tvättställningen på våran gård hade pappa byggt av kraftiga stålrör. Den höll bra som klätterställning också. Och storasyster Elisabet kunde gå ned i brygga som ni ser. Det mörka huset är Lundins röda villa, bortom den: Talléns, Rönnfjords och så vidare… Det fanns barn i alla hus på gatan – […]

Julen 2018

Adventsljusstaken som vi knappt hann tända förrän på slutet fick lite pynt på julaftonen.

[…]

God jul!

Ett meddelande från vår sponsor 😉

Julkorts-snö

Efter en veckas snöande har vi nästan perfekt julkorts-snö. Snö är som barn: gulligt men jobbigt.

[…]

Julsnö?

Hittills i år har snön bara känt sig för med stor tveksamhet. Men 3 december lade sig några centimeter väl till rätta. Vi tror att den trivs så bra här att den stannar till maj.

[…]

Palt på vistet

På kyrkberget i Vilhelmina ligger ett viste – sameföreningens lilla ”Skansen”. Härom kvällen var Elin och Stanley på paltfest där.

[…]

Allhelgona

Till allhelgona tänder vi ljus på gravarna och pryder dem med kransar. Vi har ljusa minnen av tacksamhet och glädje av våra närmaste. Inget att vara rädd för.

[…]

Grahn-rötter i Djupdal

Precis som i Skog och Mark är Djupdal en by där vägen slutar. Men här börjar spåren av släkten Grahn i Skog. Därför var bröderna Almqvist där i torsdags för att känna in platsen och träffa de som vet mer.

[…]

Grovgöra på gården

Stanleys bror Jörgen har jobbat här ett par dagar. Han gillar grovarbete och det finn gott om det på Skog 46: till exempel den här björken som föll i den senaste stormen.

[…]