Skryt-sprut

DAGENS VÄDER: Sol från blå himmel, några minusgrader och några decimeter nysnö. Typisk vårvinter.

Skog i genomskärning

Så här ser skog ut i genomskärning. Även en stor del av byn Skog ser ut så här sedan man huggit bort ett stråk genom byn. Ända ner till första gårdarna ligger kalhyggen.

[…]

Släktträff i USA

I sommar blir det stor släktträff för Grahn-släkten från Skog. Den släkt som började med tvillingbröderna från Djupdal. Den ene utvandrade till USA och den andre till Skog: Jakob som tog sig namnet Grahn. Senare flyttade även Jokobs ättlingar till USA. Bilden visar tvillingpojkarnas far Elias Isaksson i Djupdal.

[…]

Vykort

Så här ligger vårt hus på Skog 46 nu, mitt emellan två kalhyggen.

[…]

Innan toapapperet

Hur gjorde man innan man hade toapapper? Här berättar Uno Viklund föddes i början av 1920-talet och arbetade under sitt liv som hästkusk och skogsarbetare. Han är visserligen från Jokkmokkstrakten. Men de hade nog samma behov och samma metoder som alla andra i Lappland. Har du egna historier från Skog och Mark? Hör av dig. […]

Rymden anfaller

Skogsbrynet dagen efter.

I natt vid ettiden lyste ett starkt sken över gården. Jag trodde först att det var månsken. Men ljuset låg så lågt att det strök längs marken. När jag tittade ut svävade ett rymdskepp i ett starkt ljussken över marken vid skogsbrynet.

[…]

Nyår 2019

Nyårsaftonens middag gjorde vi tillsammans med gästerna. Här slutfixade Sara dukningen och förrätten.

[…]

Min barndoms gata

RÖNNVÄGEN, VILHELMINA PÅ 60-TALET: Tvättställningen på våran gård hade pappa byggt av kraftiga stålrör. Den höll bra som klätterställning också. Och storasyster Elisabet kunde gå ned i brygga som ni ser. Det mörka huset är Lundins röda villa, bortom den: Talléns, Rönnfjords och så vidare… Det fanns barn i alla hus på gatan – […]

Julen 2018

Adventsljusstaken som vi knappt hann tända förrän på slutet fick lite pynt på julaftonen.

[…]

God jul!

Ett meddelande från vår sponsor 😉