Julkorts-snö

Efter en veckas snöande har vi nästan perfekt julkorts-snö.
Snö är som barn: gulligt men jobbigt.

Läs mer Julkorts-snö

Julsnö?


Hittills i år har snön bara känt sig för med stor tveksamhet. Men 3 december lade sig några centimeter väl till rätta. Vi tror att den trivs så bra här att den stannar till maj.

Läs mer Julsnö?

Södra Skogvägen


I våras stängde vi vår väg. Den gick helt enkelt av på andra sidan bäcken, under vårfloden.

Läs mer Södra Skogvägen

Palt på vistet


På kyrkberget i Vilhelmina ligger ett viste – sameföreningens lilla ”Skansen”. Härom kvällen var Elin och Stanley på paltfest där.

Läs mer Palt på vistet

Allhelgona

Till allhelgona tänder vi ljus på gravarna och pryder dem med kransar. Vi har ljusa minnen av tacksamhet och glädje av våra närmaste. Inget att vara rädd för.

Läs mer Allhelgona

Tacokväll


I fredags bjöd hembygdsföreningen in till Tacokväll för hela familjen. 22 personer kom, både stora och små, bofasta och fritidsboende. Det har ju nyss kommit några nya bofasta till byn och en barnfamilj har köpt fritidshus här.

Läs mer Tacokväll

Grahn-rötter i Djupdal


Precis som i Skog och Mark är Djupdal en by där vägen slutar. Men här börjar spåren av släkten Grahn i Skog. Därför var bröderna Almqvist där i torsdags för att känna in platsen och träffa de som vet mer.

Läs mer Grahn-rötter i Djupdal

Grovgöra på gården


Stanleys bror Jörgen har jobbat här ett par dagar. Han gillar grovarbete och det finn gott om det på Skog 46:
till exempel den här björken som föll i den senaste stormen.

Läs mer Grovgöra på gården

Vinterrustat


Efter höstdagjämningen kom skymningen allt tidigare och nätterna blev svartare. Till och med mörkare än i södra halvan av landet.

Läs mer Vinterrustat

Åren i Åsele


Vi lärde känna Åsele under dom två år vi jobbade där. En plats vi åkt förbi många gånger. Men aldrig kunde vi ana att vi skulle flytta in i en tvåa bakom Coop och trivas bra där. Här står Elin i solen på vår trappa.

Läs mer Åren i Åsele