Vi bor här

Flygfoto
Skog som Google ser byn.

Den vanligaste frågan jag får om Skog och Mark är ”Hur många bor det där?” Senaste tiden har jag svarat ”Under 40 bofasta”. Och det verkar vara ganska sant, efter att vi kollat de uppgifter som finns tillgängliga på nätet.

I Skog finns 37 folkbokförda och i Mark 8.
Men när vi försöker räkna efter hur många som faktiskt bor i Skog till vardags blir vi kanske 33, i 15 hus.

Å andra sidan är vi inte så ålderstigna som man kan tro. Bara åtta personer är över 60 år gamla. Den största åldersgruppen är istället 13 medelålders mellan 40 och 60. I småbarnsföräldrarnas generation finns fem 27-39-åringar och fem minderåriga barn. Och Skog har 4 unga vuxna (som alla tror är på väg härifrån).

Av Marks 8 folkbokförda är 6 personer över 60, en mellan 40 och 60 och en trettioåring.

Flygfoto_Mark
Mark i Googels värld.

 

Stanley Almqvist
fast i Skog

1 kommentar tillVi bor här

  • Ewa Hermansson

    Hejsan! Jag chansar o skriver en rad här! Min mormor hette Evelina Andrietta Sehlqvist, född Eriksson/Jonsson? Född i Mark 1889. Gift med Johan August Sehlqvist från Andersmark. Jag har aldrig träffat mina morföräldrar, vore roligt att veta om det finns någon med kunskap om personerna i fråga, som ville skriva en rad!? Eller om det finns några papper/dokument att läsa på nätet el dyl.. Min mamma hette Linnea Sehlqvist, från Andersmark. Mvh; Ewa Hermansson i Västerdalarna ☺

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.