Kommentarer

Rymden anfaller


Skogsbrynet dagen efter. 

I natt vid ettiden lyste ett starkt sken över gården. Jag trodde först att det var månsken. Men ljuset låg så lågt att det strök längs marken. När jag tittade ut svävade ett rymdskepp i ett starkt ljussken över marken vid skogsbrynet.

I dag fick vi se att hela skogen var borta vid platsen där skeppet stod. Det måste ha varit, antingen ett intergalaktiskt krigsskepp med svepande dödslaser – eller en skogsmaskin. Och eftersom man lämnat en skogsmaskin efter sig var det nog inte mer spännande än så. Men man kan ju ändå bli förvånad mitt i natten .

Stanley Almqvist
med nya utsikter

1 kommentar tillRymden anfaller

 • Torbjörn Hansson

  Hej Stanley

  Jag heter Torbjörn Hansson och har rötter i Norrbotten. Mina föräldrar flyttade söderut från Svartbyn och Älvsbyn någon gång på 50-talet. Under sommarsemestrarna var vi alltid upp till Norrland. Det var den enda typ av semester jag lärde känna. Förutom England en gång när faderskapet flydde från sitt 50-årsfirande.

  När vi var däruppe så pratades det emellanåt om Mark. Jag tror till och med att vi kan ha varit dit någon gång. Nu är det så att när jag söker efter Mark på kartan så får jag upp mängder med förslag på mark att köpa och tre eller fyra orter i södra tredjedelen av Sverige.

  Kan du hjälpa mig med orienteringen? I vilken kommun ligger byarna?

  En god vän tipsade om Uno Vikströms skitprat om rövpinnen. Ett i sanning historiskt dokument med annorlunda vinkling. Mycket intressant läsning! Namnet Uno Vikström började sedan gnaga i sinnet. Det känns på något sätt bekant, men jag kan inte placera det. Bodde han kvar däruppe till sin död eller flyttade han söderut?

  Stort tack för den offentliga dokumenteringen av ett ett stycke Norrland och de filosofiska vinklingarna. Jag har med förtjusning klickat runt och läst på hemsidan.

  Vänliga hälsningar
  Torbjörn Hansson

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.