Kommentarer

Omsättningen ökar

Nu när blomningen är över slås lägdorna av markägaren Krister Bygdell.

Familjen Ia och Mats Levander med fyra barn har just åkt med husvagnen på släp, när traktorn brummar in på ängen. (Förlåt att jag glömde ta bilder av dem. Men jag var så betagen av sällskapet 🙂


Min tomtpinne står ensam med sitt röda huvud på den nyslagna lägdan.

Elin bakar bullar och vi tar en kaffe i köket med Krister. Både han och hans far har varit arbetskamrater med min far. Bygdell var ett namn jag hörde hemma var och varannan dag, när pappa refererade något från jobbet.

Över kaffet pratar vi lite om det och om att jobba i Stockholm. Vi har ju alla gjort det. Och då kliver det in ett par stockholmare i köket. Det är Elisabet och Peter Streling. Till middagen kommer också Gun-Britt och Åke Olofsson. Det blir fisk från Bergmans. Alla fyra övernattar innan de fortsätter sin norrlandsturné.

Frukost i det gröna. Vädret inbjuder till det och fäbromsarna har lugnat ned sig nu.

Gästerna avslutar besöket med auktionen i Lövnäs. Sven Svensson är auktionsförrättare, som vanligt. Hans fru bokför försälningen.

PS: Jag sålde nästan en tavla i dag. Men ”nästan” säljer ju inga tavlor.

Mer folk i Skog och Mark!

Stanley Almqvist
inföding

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.