Stanley 60 år


Även om ni inte märkt det har Stanley fyllt sextio år.

En del av Jörgen Almquists familj sjöng sig fram till festen.


Här är gubbarnas sida av bordet. Stanley pratar med Christer medan Jörgen talar allvar med Patrik och Rickard.


På andra sidan av köksbordet sitter också gubbar. Fast nu tänker de mest på maten. Mat och mat? Det var ju bara snittar och småtugg.


Presenter fick han också. Här en låda med slöjdmaterial som slöjdläraren rickard kom med. Det blir en ny chans att göra kniven rätt. Men gåvorna omfattade även en ost smaksatt med tallbark och bidrag till barmkläde … ett förkläde fanns också bland gåvorna.


Damerna var också med. Här är Solveig och Britthelen vid soffbordet.


Och det var ju flera kvinnor med. Tillbaka vid köksbordet ser att Andrea, faster Tora och Ruth har tagit över ena sidan av bordet.


Ett av barnen roade sig med att leka bibliotek med våra böcker. David kollar på vägmärken med Silas och Rebecca. Det finns lite av varje i vårt lilla kattvinds-bibliotek.


Men en del hade vett att äta också. Menyn var Tunnbrödskorgar med Bergmans lyxskagenröra, små Västerbottensostpajer, tunnbrödssnittar med rökt renstek och pepparrotsvisp samt ostbricka. Det dracks bubbelvatten med frukt, alkoholfritt öl, vin och läsk.
Sötsakerna var Biggans bullar, småkakor, mango cheesecake, marängtårta med hallon och smågodis. Till det serverades kaffe och te.


Roligt med Solveig och Urban. Efterfesten fortsatte till halv ett.


Förfesten var redan i tisdags, på rätt dag så att säga. Elin kom hem från jobbet med rosor och budapest-stubbe. Ända sedan Stanley var springpojke på Stenmans har han varit svag för nötmarängbottnar med mandariner och grädde.


Elin passade också på att njuta av dagen. Hon räddade lite trattkantareller som bara stod och längtade efter henne i skogen ovanför vårt hus.


Födelsedagsbarnet (nåja) var mer intresserad av fatet och gratängen från Emmas kök i Åsele.


Det levererades personligen av vännerna Gun-Britt och Birgitta. Mmmm va gott …


Birgitta ser tveksamt på tårtbiten. Tack för besöket från Åsele och buketterna! (Alla fyra.)


Dagen efter kom grannarna från huset där vägen tar slut. Efter kaffe och kakor gav dom en ställning till brevlådan. De slog två flugor i en smäll: en födelsedagspresent samtidigt som de slapp se postlådan stå på en trädgårdsstol vid vägkanten.


Se vad stadigt och fint den står. Som i givakt står den vid vägen beredd att lyfta på locket till honör för lantbrevbäraren.

Det var en födelsedagsvecka det.

 

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.