Kommentarer

Forskarbesök i Skog

Hade besök av en inte så gammal bekant, men ändå… Sören Sigvardsson som varit naturvetare och forskare under sitt yrkesliv. Nu ska han bara göra en doktorsavhandling till. Det är kul!

Sören som bor i Nordmaling. var på väg till Storsele för att förbereda älgjakten. Lite fika med Elins nybakade bröd och färska gurkor och tomater från växthuset passade bra.

IMG_2772
Gull-Brith och Sören Sigvarsson

Jag roas mycket av mina akademiska vänner och bekanta och lär mig ett och annat på samma gång.
Sören och jag har mycket att prata om och hans fru får släpa iväg honom från fikabordet och puffa in honom i bilen för att få slut på samtalet.

Kunskapsöverföringen om psykologi, genetik, hjärnans funktion, droger och annat är enkelriktad. Vad jag kan bidra med är hur man kan kommunicera. Trots alla olikheter i ålder, utbildning, karriär och musiksmak är vi båda eldsjälar och djupt engagerade. Där finner vi varandra.

Mer kunskap i Skog och Mark!

Stanley Almqvist
vetgirig

2 kommentarer tillForskarbesök i Skog

  • Emma Göransson

    Hej jag såg ett inlägg här från 2009 angående Almrotharna och det samiska släktskapet. Jag är själv av Almrothsläkten och söker släktingar och särskilt sameättlingar inom den släkten. Min farmor Astrid Almroth var dotter till Erik Robert Almroth, född… var det Almsele… Hans mamma var Märta Stina Jonsdotter, av samesläkt.
    Jag undrar hur vi är släkt?
    Erik Robert flyttade till Andersmark, gifte sig med Fredrika Sehlqvist, vars far kom från Volgsele, också same/sameättling. Jag vet att många släktingar från den sidan bor i Skog och mark, men har inte lyckats hitta någon ännu.
    Jag bor själv inte i trakten men mitt hjärta finns där. Vill gärna ha kontakt med släkten och veta mer om de samiska rötterna. Vem var Nanny dotter till och vem var hon gift med? Tacksam för svar.

  • Nanny var min faster. Dotter till Olle Almqvist.
    Här i Skog bor min mors släkt. På Almqvist/Almrotsidan känner jag inte till några släktingar här. Men min bror har bättre koll på det.

    Hälsningar Stanley

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.