Visafton i kaféet

Det var fullsatt och alla extrastolar i tillgängliga hus behövdes för att rymma publiken. Byns egen Ronny Thellbro och Max Fredriksson hade viskväll i kaféet.

[…]

Regndag = bakdag

Perfekt väder för en dag i bakstugan. Skog har ju en utmärkt vedugn som bara längtar efter oss. Hyr stugan för en hundring!

[…]

Farfars grejer

Det har berättats för mig att farfar Olle använde det här järnet när han skodde hästar. Via min pappa har det i alla fall hamnat bland mina saker. GA på skaftet är pappas initialer. Man kan se var pappa lärt sig göra sin verktyg 🙂 Tunga, stora och av kraftigt stål.

[…]

Ett lyft i byn

Mitt i byn Skog svävar Erik och Elsa Hällgrens gamla hus tyngdlöst över sina grundstenar. Det är det höga huset mitt emot bagarstugan.

[…]

2 x 60 år

I helgen åkte vi till havet. Skog ligger ju mitt emellan två hav: Det är lika långt till Atlanten som Bottenhavet.

Det här är Bottenviken. Och Elin förstås.

[…]

Kolbullar

100 kolbullar stektes på Kolbullens dag 18 juli. För fjärde året i rad. Stekarna är från vänsterkanten: Sven-Åke Bäckström, Stig, Christer Bygdell och Enar Skoglund.

[…]

Amerikafrämmande

I början av juli fick vi besök av Grahn:are från USA. Det var Jonathan Grahn med son och brorsdotter som hälsade på i Skog. Någon sa att vi var lite lika. Vi håller stilen…

[…]

Ivägen

Ivägen på vägen till Lycksele: bara tre mil från Vilhelmina, står bilen och Elin. Den tappade orken, började hicka och ryckte sig fram till en kurva vid avfarten till Storberget.

[…]