Glitter

Dagen började på minus femton grader. Frosten i gräset glittrar som stora galna diamanter i solskenet. Starkare än jag någonsin sett förut.

Måste vara en kombination av starkt solsken, ovanligt stora kristaller och svagt vajande gräs? Här har jag försökt göra en bild av hur det ser ut. Rena filmeffekten:

[…]

Höstkänsla

Dags att elda för att hålla värmen igen. Hösten har annars varit mild mot oss.

[…]

Elins tre jobb

1

Elin har ju sitt fasta jobb som fritidsfröken på Malgovik skola. Men i höst har hon också jobbat som förskoleklassfröken för sexåringarna i Malgovik. ”Ett helt annat jobb”, säger Elin. Och hon föredrar att möta sexåringarna på fritids istället. Och det är redan löst eftersom vikariatet slutar idag. Den som prövar nåt nytt […]

Stockholmsluft

Till vår stora och oförtjänta glädje hälsade Inrid och Roger på oss när de ändå hade ärende till södra Lappland. Visst är luften hög och klar här. Men det motsvaras inte av det sociala och kreativa klimatet.

Suovas är en obligatorisk rätt för alla sörlänningar som kommer förbi. (Vegetarianer undantagna.) Den exotiska etniska rätten […]

Farväl Carina

Vi lurade hem Carina på en ”sista måltid”. Sen gick vi till kaféet i byn som oväntat hade öppet den kvällen.

[…]

Iréne Grahn död

Nathan Grahns dotter Iréne Grahn.

Iréne Grahn från Skog har gått bort efter en kort tids sjukdom. Hon somnade in 19 september. Iréne Grahn som var dotter till Nathanael Grahn växte upp i det hus som Bo Runa har nu. På senare år bodde hon i Tällberg i Dalarna.

[…]