Årets suring

Nu har vi haft årets surströmmingsfest i Föreningshuset i Skog.

Mitt i björnjakten förvirrade vi alltså hundarnas vittring med surströmmingsdoft. Kanske till och med björnarna lockas? Den första björnen skjöts härom dagen på andra sidan Vilhelmina. Men vi super in aromen från årets strömming.

[…]

På Malgomaj

En av årets upplevelser är en båttur på Malgomaj.

Malgomaj är hjärtat i Vilhelmina kommun. Inte bara för att alla mina släktingar kommer från den här dalgången, inte bara för att alla barn får lära sig Malgomajsången i skolan eller för att den är så djup (110 m) och lång (5,5 mil). Den är […]

Vävstugan klar!

Nu har Elin gjort sin vävstuga klar – efter mycket arbete. Den ligger i ena änden av stugan vid vägen: Hantverkshuset eller ateljén. Får se vad huset kommer att kallas.

[…]

Trummisar

Skog och Mark är byarna där alla vägar slutar. Här slutar både allmän väg och enskilda vägar. Ingen åker förbi. Därför är varje rörelse intressant 😉

Det skrapade och bullrade i kurvan ovanför vår gård. Det var vägföreningen som grävde av vägen: Christer med skopan och Mikael övervakar.

Det ska läggas ned nya plaströr […]

Hejdå Amelia

Elins gamla teamare Amelia Edman tittade förbi tillsammans med Emma Svensson i torsdags. Amelia ska flytta söderut och kom för att säga farväl.

Hon ska gå en ettårig bibelkurs i Götabro utanför Örebro. Men Emma blir kvar så henne får vi se mer av.

Fler unga i Skog och Mark!

Stanley […]

Blåbär i skogen

Blåbären är mogna så vi tog en tur upp i skogen ovanför gården i förmiddags.

Vi och vi … det är Elin som plockar. Själv är jag ”ett blåbär” i skogen.

Skogen är stor och det blev en liten hink blåbär på en liten stund. Och blåbär är ju så nyttigt numera; massor […]

Forskarbesök i Skog

Hade besök av en inte så gammal bekant, men ändå… Sören Sigvardsson som varit naturvetare och forskare under sitt yrkesliv. Nu ska han bara göra en doktorsavhandling till. Det är kul!

Sören som bor i Nordmaling. var på väg till Storsele för att förbereda älgjakten. Lite fika med Elins nybakade bröd och färska gurkor och […]

Snårigt

Elin plockade ett och ett halvt kilo hallon på gården, bara runt husen, idag.

Tänk att riset i skrymslen och hörn ger så mycket. Det är roligt!

Bättre ordning är det då bland vinbärsbuskarna. Elin och hennes föräldrar stagade upp dem när de hälsade på. Elin har köpt nån snobbversion av buskstöd från […]

Klara fixar middan

När vi närmade oss bron över Skogbäcken stod Klara Risberg (88 år) och fiskade med katten. – Har ni nån fisk? frågade hon. – Nej, har du fått nåt? – Tre stycken, ni kan ta dom, tyckte Klara. Jag har många fler … ska bara ta ur dem.

[…]

Kolbullens dag 2013

Kolbullens dag är tradition redan nu andra året. Skogsarbetarnas traditionella snabbmat, kolbullen, drar. Folket i byn mer än fördubblas. Vädret blev det bästa tänkbara. Utom för de som stod vid elden och gräddade – eller gräddades? Efter stängningen vräkte regnet ned och åskan mullrade över Blaikfjällets oändliga myrmarker.

[…]