Rakt in i vintern!

Trodde att en helikopter hovrade över gården. Men det var bara Elin som körde snöslungan. Det kom ett par decimeter snö i natt. Ska försöka ta mig till brevlådan och kolla posten i alla fall 🙂

Ljus och värme

Efter den sedvanliga väntetiden har vi äntligen fått hjälp med elen av Gustaf. Nu har förstukvisten blivit lite trevligare och lyser klart om kvällarna, som ni ser. Den stora förändringen är ändå att keramikugnen kan köras igång igen. 1200 graders värme kan behövas som kontrast mot vinterkylan. Och alla uttag och kontakter i hantverkshuset […]

Vinterfixat

Som fastboende har man inte längre någon deadline för ”vinterstängningen” av gården.

Snöstickorna som brukar sättas ut i mitten av augusti behövs ju inte förrän i november, så varför inte vänta med dem? Svaret borde vara ”tjälen”. Men en glad överraskning var att marken fortfarande var ganska mjuk trots en tid med minusgrader.

[…]

Hitt på nåt!

Årstidens växlingar verkar vara det enda som händer här, om man tittar på blogginläggen. Och det kanske är ganska nära sanningen.

Å ena sidan ska man inte underskatt naturens betydelse (speciellt inte här), å andra sidan händer det saker som är så intressanta att man inte tänker på att fotografera.

En samtalsdag i Lycksele […]

Vit vecka

Det ser ut att bli en vit vecka. Inget ovanligt men efter ett dygns snöfall är den vitare än någonsin. Hela mitt panorama ser du på bilden. Välkommen till min värld!

Fler flingor i Skog och Mark!

Stanley Almqvist vit, medelålders, man

[…]

Go´kväll

Höstkväll. Tidigare idag föll lite snöflingor över byn. Bara som en förvarning.

Själv försöker jag vänja mig vid hur gården ser ut numera, med den nya stugan och lamporna som lyser upp mörkret här nere vid byvägen.

Det här är liksom arbetsplatsen numera. Lite stökigt än med en tvättmaskin på förstukvisten och en […]

Höstläge

Inte mycket till höstfärger i år. Det blev mest brunt och sen ruttnade bladen från träden. Som på södra Sverige ungefär. Men det var ju ingen sommar, så varför skulle det bli en höst?

Till höger skymtar vinbärsbuskarna och de gav riklig skörd trots allt. Elin blev tvungen att investera i en Saftmaja. […]