Sommargäster

A   B   C
Personerna  på bild har naturligtvis ingenting med texten att göra. 

Besökarna är ovanligt få i sommar och har inte velat vara med på bild. Inte ens med namn. Men så mycket kan jag säga att bland andra en fyrmening, en kusin och en av Elins kollegor från Stockholm har hälsat på. Alla våra gäster är så trevliga och ger så goda samtal. Jag vet inte hur det kommer sig 😉

IMG_2355
Men vi kan ju bjuda på en bild av oss själva: så här ser vi ut på andra sidan om bordet från gästerna sett. Foto: Stig Öberg.

IMG_5269
En nygammal bekantskap var på besök: Stig och Ruth Öberg. Stig som sedan länge bor på södra Sverige besökte sin barndoms bygder i början av juli. Men han föddes i Laxbäcken och har bott i Rönnäs. Väldigt trevligt.

IMG_5338
En annan sorts Stockholms-gäster är Gun-Britt och Åke, kollega från förlagshus i början av min karriär. De kom tillsammans med Norbergs som är sommar-Rönnäsare.

IMG_2409
Okända släktingar dyker upp hela tiden: Lars-Olof Nilsson (släkting från Mark på morfars sida) knackade på i sällskap med Donald Grahn (släkting från Skog på mormors sida). Lars-Olof berättade om alla hus i Mark där släkten byggde och bodde.

IMG_5343
Rebecca och David sov över på väg mot fjällvandring på Stekenjokk. Alltid roligt när barnen hälsar på – även om det inte är våra barn.

IMG_5354
De hjälpte oss att sätta tillbaka fågelholken i tallen. Rebecca gav oss den röda holken i julklapp när hon var yngre. Hon har alltid gillat att snickra.

IMG_5358
David får upp den till slut, efter försök med olika upphängning. Bra!

IMG_5667
Sen var det dags för Rebeccas föräldrar, min bror och svägerska. De hann både hjälpa oss med flyttlasset och plocka hjortron under ett par dagar i solskenet.

Stanley Almqvist
gästfri emellanåt

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.