Inget rekord

IMG_1608_B
Nu är det rimfrost i alla fönster. 

På Malgomaj har isen lagt sig, dimlöjorna över vattnet är borta. Det märks att vi gått från froströkens månad till den klingande isens månad, som december och januari kallas på sydsamiska.

Nu är vi inne i kall-vintern, precis som det ska vara. Men i år är det förhållandevis kallt även på södra Sverige. Därför pratas det mycket om kyla på teve. Rekorden duggar tätt och vi jobbar på att hålla värmen.

IMG_1599

När termometern ligger runt -30 är allt bara kyla. Inget annat. Livets mål är att hålla värmen!

Men det är långt ifrån rekord. Tävlingsmänniskor hänvisar vi till Sveriges köldrekord som slog i närheten av skolan där Elins jobbar: -53 grader.

IMG_1602

Vi skulle bara hämta posten, mera ved och titta till ateljén. Men det kräver täckbyxor, skinnmössor och skydd för ansiktet.

IMG_1593
Så här ser kallt väder ut. Klar himmel, sol och slät snö. Ingen rimfrost. Inga istappar.

Stanley Almqvist
född i det här klimatet

3 comments to Inget rekord

  • Jonathan D. Grahn

    Nice to see you are getting some more normal January temps. 🙂 That is our low for this evening as well.

  • Seems to be the fate that follow the Grahns wherever we go 😉

  • Skönt att ni slipper köldrekord! 🙂
    När det blir riktigt kallt ute så blir jag så tacksam för att jag bor i ett riktigt hus med värme som fungerar, varmt vatten i kranarna och en spis att koka kaffe och varm choklad på. Ja, jag är tacksam för att kunna laga mat också. Men just när det är så där kallt kommer alltid denna tacksamhet över mig.
    Kram till er båda men mest till Elin!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>