Kommentarer

Grahn-gården på 50-talet

Nathans
UllaMaj Grahn har skickat oss det här flygfotot av sitt barndomshem från 50-talet. På bilden ser du hennes farfar Rickard med utsträckta armar, han bodde då i ”gamstugen” Vid bron står UllaMajs mamma och äldre syster. Det var stor uppståndelse i byn över flygplanet. De var sällsynta på den tiden, i alla fall i Skog. 
I dag bor Bo Runa och Iréne Broman på gården som ligger alldeles nedanför hennes kafé. 
Huset till vänster är ”gamstugen”, den ursprungliga Grahn-gården där Jakob Grahn bodde.

1 kommentar tillGrahn-gården på 50-talet

  • knut isaksson

    Hur ofta har jag inte hört Holmfrid Hellgren berätta om vad som hände ”i gamla mor Grahns (Emma) stuga klockan 12 på natten.” Då blev Holmfrid frälst och en av de många predikanter/evangelister som utgått från Skog. Denna Emma var såväl min frus ( Anihas ) mormorsmor,som min farmors syster.En av flera systrar Eliedotter från Ormsjö som blev gifta i Vilhelminabyar,Kullen,Djupdal,Skog,Granliden och Skansholm.Som flera berättat var hon en bedjare utöver det vanliga. Min pappa berättade att han varit på ett möte när moster Emma bett och det tog tid att be för alla inklusive Lewi Pethrus.En märkeskvinna.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.