Vinterrustat


Efter höstdagjämningen kom skymningen allt tidigare och nätterna blev svartare. Till och med mörkare än i södra halvan av landet.

Läs mer Vinterrustat

Åren i Åsele


Vi lärde känna Åsele under dom två år vi jobbade där. En plats vi åkt förbi många gånger. Men aldrig kunde vi ana att vi skulle flytta in i en tvåa bakom Coop och trivas bra där. Här står Elin i solen på vår trappa.

Läs mer Åren i Åsele

Stanley 60 år


Även om ni inte märkt det har Stanley fyllt sextio år.

Läs mer Stanley 60 år

Norsk luft


I de senaste stormbyarna föll den här gamla björken. Vi bor ju mitt emellan Atlanten och Bottenviken. Norge är vår grannkommun i väster. Det stökar för oss ibland.
Norge har på tok för mycket luft. Dom får väl in gratis luftmassor från Atlanten som kramar värmen ur golfströmmen. Sen välter de överskotten över fjällkedjan ner på oss.

Läs mer Norsk luft

Snöslungan död

Vår snöslunga har nu definitivt dödförklarats. Efter senaste vintern i shock över snömängden gick den in i snöväggen och blev okontaktbar. Tändstiftet tappade sin sista gnista…
 

Läs mer Snöslungan död

Sommargäster 2018


Elin hälsar välkommen. Hon gillar sol, sommar och lagom många gäster.

Läs mer Sommargäster 2018

Relations-rally 2018

När vi fick riktig semester i sommar gjorde vi en bilresa. En gammeldags bilsemester genom Sverige, från den ena släktingen efter den andra! Vi kallade det släktsafari, eller relationsrally. Vi besökte nog 35 personer under 10 dagar.


Första kvällen landade vi i Edsbyn där Elins föräldrar bor. De trakterna är ju värt en egen turné.

Läs mer Relations-rally 2018

Färglad


En gård med åtta små och stora byggnader, alla i falurött, behöver målas om ibland. Värst har boningshuset varit. Vi har funderat på hur vi ska klara det. Men en överraskning löste problemet.

Läs mer Färglad

Återkomsten


Sent på kvällen 1 juli landade vi med första flyttlasset från Åsele. Vi packade båda bilarna fulla med det viktigaste; mat, kläder och annat som är nödvändigt.

Läs mer Återkomsten

Svalor


I sommar har vi två svalbon på huset. Förr var det flera i en lång rad.
Dom är roliga uppvisningsflygare.

Läs mer Svalor