Bagarstugan har lugg

Nu har bagarstugan i Skog fått tillbaka sin tunga pannlugg – den frisyr den lägger sig till med varje vinter. Snyggt tycker vi. Det passar väl till fasaden.

Julsnö?

Hittills i år har snön bara känt sig för med stor tveksamhet. Men 3 december lade sig några centimeter väl till rätta. Vi tror att den trivs så bra här att den stannar till maj.

[…]

Södra Skogvägen

I våras stängde vi vår väg. Den gick helt enkelt av på andra sidan bäcken, under vårfloden.

[…]

Tacokväll

I fredags bjöd hembygdsföreningen in till Tacokväll för hela familjen. 22 personer kom, både stora och små, bofasta och fritidsboende. Det har ju nyss kommit några nya bofasta till byn och en barnfamilj har köpt fritidshus här.

[…]

Våra myrar

På Blaikfjället som ligger väster om byn finns Sveriges största hjortronmyr 30 000 hektar: mängder av fåglar och hjortron. Ett favoritmiljö för Elin. Här står hon och spanar över Lillskällmyren. En liten utflykt en vanlig tisdag.

[…]

Kolbullens dag 2018

Det här är en kolbulle. Fläskpannkaka på standardsvenska. Tjusningen med kolbulle är skogshuggarnas hundraåriga tradition. Och smaken förstås. Som all snabbmat baseras den på fett och snabba kolhydrater, med knaprig yta, djup sälta och en frisk doft av levande eld. Lingonsylten läggs på som en sötsur brytning.

[…]

Vår i Skog

Solen lyser och vi känner lite vittring av vår. Men än har snön inte rasat av taken. Jo, halva brotaket är snöfritt. 30 mars börjar våren i samisk kalender. Våren är ca 3 månader lång enligt den. Vi hoppas på bättre tider och en brusande snösmältning!

[…]

Dopparedagar

I helgen var årets öppna ljusstöpning i Skog och Mark. Elin samlade damerna i grannskapet under tre dagar medan jag var på kurs i sameslöjd.

Julstämningen sprider sig med doften av varmt stearin.

[…]

Höstens sista svampar

Äntligen har jag hittat trattkantareller i Skog!

Suring 2016

Hembygdsföreningen har som vanligt haft surströmmingsfest för alla i Skog och Mark.